Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Παρασκευή ότι ο ουκρανικός στρατός ελέγχει πλέον τη συνοριακή περιοχή από όπου είχαν εισέλθει οι ρωσικές δυνάμεις που εξαπέλυσαν την ευρείας κλίμακας επίθεση στο Χάρκοβο.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Ουκρανού προέδρου, μετά τη σύσκεψη που είχε με περιφερειακούς αξιωματούχους, έρχεται σε αντίθεση με τα σχόλια ρώσων αξιωματούχων, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κατάσταση στο Βοβτσάνσκ είναι «τεταμένη, αλλά ελεγχόμενη».

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλο το σημείο της ρωσικής επέμβασης στο Χάρκοβο με την ουκρανική ηγεσία να μεταφέρει με κάθε μέσω συνολικά 50 τάγματα από κάθε σημείο του μετώπου ώστε να μπορέσει να συγκρατήσει την ρωσική έφοδο στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη.

Αυτή η κίνηση (για αρκετούς αναλυτές αναμενόμενη από τους Ρώσους) ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για προέλαση σε άλλα σημεία της γραμμής αντιπαράθεσης όπως η αποχώρηση από την Κρασνογκορόβκα που επίσημα οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει να εκτελούν δίνοντας έτσι ανάσα στην πόλη του Ντονέτσκ καθώς από εκεί εξαπολύονταν πυρά κατά της ρωσικής πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ