Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) καταρρίφθηκε στην περιοχή Τζανκόι της Κριμαίας δήλωσε αξιωματούχος της  περιοχής με ΜΜΕ να αναφέρουν ότι συντρίμμια έπεσαν σε σπίτια.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Όλεγκ Κριουτσκόφ, ανέφερε ότι έσπασαν τζάμια σπιτιών σε μια συνοικία, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση το πρωί καθώς ουσιαστικά η αεράμυνα της περιοχής δεν το εντόπισε παρά μόνο στο τελικό στάδιο.

Αυτό σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις σημαίνει ότι οι Ουκρανοί (ίσως με βοήθεια από δυτικές χώρες) έχει βρει διόδους πτήσης προς την χερσόνησο κάτι που σε δεύτερο χρόνο να σημαίνει ότι μπορεί να επιχειρηθεί μεγαλύτερης έκτασης προσβολή κατά σημαντικών ρωσικών εγκαταστάσεων.

Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Κριμαία.

Κοντά στο Τζανκόι βρίσκεται ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο όπου σταθμε΄΄υουν ελικόπτερα μεταξύ των οποίων και επιθετικά τύπου Ka-52.

Σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους, η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ