Οι Iσραηλινοί ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν πτώματα αγνοούμενων πολιτών κατά τη διάρκεια της προώθησής τους στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει η Jerusalem Post.

Πάντως δεν αναφέρουν που ακριβώς και πως βρέθηκαν τα πτώματα ή αν ταυτίζονται με τους 13 ομήρους που σύμφωνα με την Χαμάς σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Η εφημερίδα ανέφερε πως τα πτώματα βρέθηκαν χθες τη νύχτα στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς η 7η ταξιαρχία του στρατού του Ισραήλ προέλαυνε προς τα σύνορα.

Ο αριθμός των πτωμάτων δεν διευκρινίζεται. Η ταξιαρχία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περικύκλωσε περιοχή, βρήκε τα πτώματα και τα μετέφερε στην ισραηλινή επικράτεια.

Ο ισραηλινός Στρατός ανέφερε πως προχώρησε χθες στις πρώτες επιθετικές του αναγνωρίσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, σκοπός ήταν να «εκκαθαριστούν» περιοχές «από τρομοκράτες και όπλα».

Η Χαμάς χθες είχε ανακοινώσει πως 13 από τους τουλάχιστον 150 ομήρους που πήρε στο Ισραήλ σκοτώθηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανέφερε πως ανάμεσά τους ήταν ξένοι, χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητές τους. Οι Ισραηλινοί ουδέποτε επιβεβαίωσαν την ανακοίνωση της Χαμάς.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη της Γάζας και κινήθηκαν προς νότο μετά τη διορία 24 ωρών που έδωσαν οι Ισραηλινοί για να εκκενωθεί το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενόψει χερσαίων επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας.

Ήδη πριν από το τελεσίγραφο είχαν εκτοπιστεί πάνω από 423.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία υφίσταται σφυροκόπημα από τον ισραηλινό στρατό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ