Ο Ρομάν Χρόμοφ, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της Kurganmashzavod, αποκαλύπτει την ανωτερότητα των ρωσικών BMP-3 έναντι των αμερικανικών και γερμανικών TOMA, υπογραμμίζοντας την αποτελεσματικότητά τους στο πεδίο της μάχης.

Σε συνέντευξη του στο Sputnik, δήλωσε ότι τα ρωσικά BMP-3 υπερέχουν των αμερικανικών M2 Bradley και των γερμανικών Marder-1A3 σε πολλούς τομείς.

Ο Χρόμοφ τόνισε ότι τα BMP-3, εξοπλισμένα με ισχυρό οπλισμό και αυτόματο σύστημα ελέγχου πυρός, είναι πολύ πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά.

Μπορούν να κινούνται με ταχύτητα έως 70 χιλιόμετρα την ώρα στη στεριά και 9,5 χιλιόμετρα την ώρα στο νερό, χωρίς την ανάγκη προετοιμασίας, σε αντίθεση με τα M2 Bradley.

Επιπλέον, η ικανότητα των BMP-3 να διατηρούν τη λειτουργικότητά τους ακόμη και αν αποτύχουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.

Αντιθέτως, τα αμερικανικά Bradley εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, τα οποία μπορούν να αποτύχουν εύκολα, καθιστώντας τα άχρηστα στο πεδίο μάχης.

Η Ρωσία συνεχίζει να βελτιώνει τα BMP-3, καθιστώντας τα ανθεκτικά και ευέλικτα οχήματα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες μάχης.

Τα αποτελέσματα αυτών των βελτιώσεων είναι ορατά στις συγκρούσεις στην Ουκρανία, όπου τα BMP-3 έχουν αποδείξει την υπεροχή τους έναντι των δυτικών αντίστοιχων τους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ