Ο ισραηλινός Στρατός, έδωσε και πάλι σήμερα Τρίτη (14/11), νέο χρονικό περιθώριο στους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας για να διαφύγουν προς το νότο του παραλιακού αυτού θύλακα που βρίσκεται στις φλόγες μετά τον πόλεμο που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή.

Ο εν λόγω διάδρομος διαφυγής αμάχων από τη Γάζα πρόκειται να παραμείνει ανοικτός από τις 9 π.μ. ως τις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ στα αραβικά από την πλατφόρμα X.

Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα χάρτη με τις καθορισμένες οδούς διαφυγής από τη Γάζα που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον όλοι οι άμαχοι που έχουν εγκλωβιστεί στην ακτή της Γάζας λόγω των συνεχιζόμενων μαχών στο σημείο αυτό της Μέσης Ανατολής μπορούν να χρησιμοποιούν από τις 10 π.μ. ως της 4 μ.μ. την κύρια οδό Σαλάχ αλ-Ντιν, πρόσθεσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ. Από εκεί, μπορούν να φθάσουν στην περιοχή νότια του Ουάντι Γάζα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης δύο συνοικίες της πόλης της Γάζας στις οποίες θα υπάρξει ανθρωπιστική παύση των μαχών από τις 10 π.μ. ως τις 2 μ.μ.. Η παύση αυτή γίνεται για να δοθεί η δυνατότητα στους ανθρώπους να διαφύγουν προς νότο, όπως είπε ο ίδιος.

Όλοι οι άμαχοι, που εμποδίζονται από μαχητές της Χαμάς να διαφύγουν, μπορούν να έρχονται σε επαφή με την ισραηλινό στρατό τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Εδώ και εβδομάδες το Ισραήλ καλεί τον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γάζας, περιλαμβανομένης της Πόλης της Γάζας, να μετακινηθεί προς νότο για την ασφάλειά του.

Ωστόσο έχουν πραγματοποιηθεί ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα και στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού αυτού εδάφους. Ο Στρατός υποστηρίζει πως στοχοθετήθηκαν αποκλειστικά μέλη της Χαμάς.

Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως η πληροφορία δεν μπορεί να επαληθευθεί από ανεξάρτητες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ