Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (24/3), ότι έπληξαν τα δύο ρωσικά πλοία Yamal και Azov, στην Σεβαστούπολη αποκαλύπτωντας ότι ουσιαστικά αυτά τα σκάφη ήταν ο στόχος της μαζικής επίθεσης από συνδυασμούς Su-24/Storm Shadow-Scalp.

Ο φόβος της Οδησσού ή καλύτερα ο φόβος ότι οι ρωσικές δυνάμεις την κατάλληλη στιγμή θα επιχειρήσουν αποβατική ενέργεια κατά του στρατηγικού λιμανιού έχει δημιουργήσει εμμονή στο ουκρανικό επιτελείο που προτιμά να στοχεύσει και να αναλώσει το στρατηγικό απόθεμα των δυτικών πυραύλων cruise κατά των αποβατικών και όχι των πολεμικών σκαφών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά έχουν πληγεί ή/και καταστραφεί 7 από τα 13 μεγάλα αποβατικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν να πλήξουν τα αμφίβια πλοία Yamal και Azov, όπως και κέντρο επικοινωνιών και άλλες υποδομές του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κέντρο επικοινωνιών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο διορισθείς από τη Ρωσία κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ ανακοίνωσε μεγάλη ουκρανική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας και σημείωσε ότι η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πάνω από 10 πυραύλους πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ