Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τις στρατιωτικές μονάδες και τον διοικητή τους για την απελευθέρωση της πόλης Αβντιίβκα, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και αποκαλυφθηκε ότι ο διοικητής και νικητής τους Αζοφσταλ της Μαριούπολης ήταν ο νικητής και της Αβντίιβκα.

«Για την εξαιρετική στρατιωτική απόδοση, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους στρατιώτες που υπό την καθοδήγησή σας συμμετείχαν στις μάχες για την Αβντιίβκα», ανέφερε ο Πούτιν σε τηλεγράφημά του προς τον διοικητή ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία.

Το τηλεγράφημα απαριθμούσε μονάδες που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση.

Λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον «απόλυτο έλεγχο» της Αβντιίβκα μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού από αυτή τη βιομηχανική πόλη, επίκεντρο σφοδρών μαχών τους τελευταίους μήνες.

«Στο Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν άκουσε την έκθεση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την κατάληψη της Αβντιίβκα. Ο πρόεδρος συνεχάρη το στρατιωτικό μας προσωπικό, τους μαχητές μας για μια τέτοια σημαντική νίκη και μια τέτοια επιτυχία», δήλωσε ο Ντ. Πεσκόφ.

Στο Κρεμλίνο νωρίτερα σήμερα, ο υπ. Άμυνας ανέφερε στον Πούτιν για την πλήρη κατάληψη της Αβντιίβκα από την ομάδα δυνάμεων Κέντρου υπό τη διοίκηση του αντιστράτηγου Αντρέι Μορντβίτσεβ (σ.σ. Ο εικονιζόμενος στρατηγός που κέρδισε τη μάχη του Άζχοφσταλ). Η πόλη αυτή κοντά στο Ντονέτσκ αποτελούσε σημαντικό οχυρό του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ως αποτέλεσμα της επιχείρησης απελευθερώθηκε μια έκταση 31,75 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι απώλειες του εχθρού στη μάχη για την Αβντιίβκα (Οι Ρώσοι την αποκαλούν Αβντεγιέβκα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών ξεπέρασαν τις 1.500. Η απελευθέρωση της πόλης έχει απομακρύνει τη γραμμή του μετώπου από το Ντονέτσκ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ