Την κατάρριψη ουκρανικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων οχημάτων στις παραμεθόριες περιφέρειες Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ ανακοίνωσε αργά τη νύχτα της Τετάρτης το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. 

Με τέσσερα χωριστά ανακοινωθέντα του, το υπουργείο ανέφερε μέσω Telegram πως έξι drones καταρρίφθηκαν από τις 22:00 ως τις 00:45 (τοπικές ώρες και ώρες Ελλάδας) πάνω από τη δυτική περιφέρεια Μπριάνσκ, η οποία γειτνιάζει με την Ουκρανία.

Ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκαμάς έκανε λόγο, επίσης μέσω Telegram, περί κατάρριψης έξι ουκρανικών UAVs, στις περιοχές Ουνέτσκι, Μπράσαφσκι, Σταραντούμπσκι και Καρατσέφσκι. Αυτή η τελευταία βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη Μπριάνσκ, πρωτεύουσα της φερώνυμης περιφέρειας.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές, σύμφωνα με τον κ. Μπογκαμάς.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για άλλο ουκρανικό drone που καταρρίφθηκε στις 21:30 πάνω από την περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την ουκρανική περιφέρεια Χαρκίβ.

Ο περιφερειάρχης Βιατσέσλαβ Γκλάντκοφ διευκρίνισε πως αναχαιτίστηκε πάνω από το χωριό Τουλιάνκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ