Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της, τόνισε πως ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο εκτοξεύτηκε από το δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS.

«Και πάλι, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές με το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας, οι πύραυλοι τους χάνουν το στόχο τους και κτυπούν κατοικίες και κοινωνικές δομές. Το ίδιο συνέβη και τώρα.

Είναι ήδη επιβεβαιωμένο, συμπεριλαμβανομένων και αυτοπτών μαρτύρων, ότι ένας από τους πυραύλους του δυτικού αντιαεροπορικού συστήματος NASAMS έπληξε ένα κτήριο στην περιοχή του παιδιατρικού νοσοκομείου Okhmatdyt στο Κίεβο» είπε η Μ.Ζαχάροβα.

«Η χούντα του Κιέβου χρησιμοποιεί εδώ και καιρό αμιγώς πολιτικές υποδομές για στρατιωτικούς σκοπούς, μετατρέποντάς τις είτε σε εργαστήρια για τη συλλογή και επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού είτε σε αποθήκες για την αποθήκευση δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις τους κρύβονται πίσω από πολίτες και υποδομές. Οι προσπάθειες του καθεστώτος Ζελένσκι να χρησιμοποιήσει την τραγωδία με το παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο για σκοπούς προπαγάνδας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το απάνθρωπο, ναζιστικό περιεχόμενο του.

Προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.
Του είναι αδιάφορο η τύχη και η ζωή των συμπολιτών του, ακόμα και αν είναι παιδιά» υπογράμμισε η Μ.Ζαχάροβα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ