Η Ρωσία ξεκίνησε το «κυνήγι» στους Δυτικούς μισθοφόρους σε όλη την Ουκρανία, όπως αποδεικνύεται από τα νέα πυραυλικά κτυπήματα σε βάσεις συγκέντρωσης Γάλλων, Βρετανών και Πολωνών σε Χάρκοβο και Κίεβο.

Συγκεκριμένα, νέο ρωσικό πυραυλικό χτύπημα στο Χάρκοβο έπληξε αξιωματούχους του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας ενώ παραλάμβαναν τις σορούς των Γάλλων στρατιωτικών που είχαν σκοτωθεί στην προηγούμενη επίθεση όπως αναφέρει το ρωσικό avia-pro.

Οι Ρώσοι εκτός από το Χάρκοβο έπληξαν και την πόλη του Κιέβου και συγκεκριμένα κτίριο, στο οποίο διέμεναν «Πολωνοί και Αγγλοσάξονες μισθοφόροι» όπως αναφέρουν.

Αξιόπιστη πηγή υποστηρίζει ότι υπάρχουν σοβαρές απώλειες μεταξύ των μισθοφόρων.

Σε ότι αφορά το προ πέντε ημερών ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε εκατό Δυτικούς μισθοφόρους, κυρίως γαλλικής καταγωγής.

Ωστόσο, στη Γαλλία συνεχίζουν να διαψεύδουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες από την Μόσχα τα ονόματα των Γάλλων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, η οποία κλιμακώνει και διακηρύσσει ότι «όλοι οι ξένοι που μας πολεμούν θα πεθάνουν».

Ρωσικές υπηρεσίες Ασφαλείας διέρρευσαν τα ονόματα των πρώτων 13 Γάλλων στρατιωτών που βρίσκονταν στο Χάρκοβο τη στιγμή του ρωσικού κτυπήματος σε προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων και Γάλλων στρατιωτικών συμβούλων.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη λίστα με τα στοιχεία των υπολοίπων Γάλλων στρατιωτικών καθώς όπως ανακοίνωσε στις 17 Ιανουαρίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 ενώ είχαν τραυματιστεί και άλλοι 20.

Μάλιστα η Mόσχα τότε κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη για να δώσει εξηγήσεις

«Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη αμέσως μετά το ρωσικό χτύπημα σε μία προσωρινή βάση ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο, όπου είχαν εγκατασταθεί αρκετές δεκάδες γαλλικής εθνικότητας άτομα» είπε η Μαρία Ζαχάροβα.

Επειδή οι Γάλλοι συνέχισαν να αρνούνται πως συνέβη κάτι τέτοιο η Μόσχα δημοσίευσε τα ονόματα των θυμάτων.

Βάσει των πληροφοριών η σχετική λίστα των ονομάτων και οι ημερομηνίες γέννησής τους είναι οι εξής:

Albert Aymeric, (12/22/1999)
Alexis Drion (Alexis Drion, 06/13/1986)
Berenger Guillaume Alain Minaud, (12/30/1978)
Charles Bertin Roussel (09/01/1996)
Emmanuel Tanguy Kenneth Delange Grandal (09/26/1998)
Gilles Bernard Sylvain (10/27/1980)
Jacques-Pierre Gabriel Evrard Philippe (09/29/1987)
Jean-Pierre Bonnot Chris Heraid, (07/17/1999)
Marcellin Demon (05/23/2002)
Maris Andre Dubois Clement (09/28/1995)
Sabastienne Claude Remy Benard (04/04/1974)
Thomas Jeremy Nathan Gourier, (02/24/1996)
Valentin Dupoy Mel (01/02/1994).

«Πρόκειται για μια πρώτη λίστα των Γάλλων μισθοφόρων που ήταν στο Χάρκοβο κατά τη διάρκεια του χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι πιο σημαντικές πληροφορίες, εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί, στρατιωτικός βαθμός, κοκ θα γίνουν γνωστά αργότερα, όπως και άλλα ονόματα» επισημαίνει η Anna Novikova, επικεφαλής της οργάνωσης SOS Donbass, η οποία υποστηρίζει πως η ηλικία των Γάλλων μισθοφόρων κυμαίνεται μεταξύ 24 και 49 ετών.

Το πόσοι ακριβώς Δυτικοί μισθοφόροι συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή στις συγκρούσεις στην Ουκρανία είναι άγνωστο, ωστόσο, ο αριθμός μπορεί να είναι αρκετές χιλιάδες.

Οι Ρώσοι θεωρούν πως αν δεν υπήρχαν οι Δυτικοί μισθοφόροι, ο ουκρανικός Στρατός θα είχε καταρρεύσει προ πολλού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ