Οι Ρώσοι έχουν κατορθώσει να διεισδύσουν και στο βόρειο και το νότιο τομέα της πόλης του Τσάσιβ Γιαρ συνεχίζοντας την πίεση και από τον κεντρικό άξονα στον ποταμό Σεβέρσκι Ντόνετς, επιχειρώντας να κλείσουν την «λαβίδα» την στιγμή που οι Ουκρανοί περιμένουν ενισχύσεις μετά την ανακοίνωση της αποστολής αμερικανικής βοήθειας ύψους 60 δισ. δολλαρίων.

Συγκεκριμένα στο νότιο τομέα έχουνε εισχωρήσει στην συνοικία του Στούπκι και στον βόρειο τομέα στην συνοικία της Καλινίβκα.

Είναι η πρώτη φορά που ρωσικές δυνάμεις καταφέρνουν να έχουν σημεία «εισόδου» στην πόλη σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις.

Η δυσκολία που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουν να ανοίξουν πλήρως τους δρόμους με κατεύθυνση προς τον κεντρικό τομέα της πόλης.

Οι Ουκρανοί έχοντας μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά τα πυρομαχικά αλλά και το διαθέσιμο προσωπικό είχαν αναπτύξει μεγάλα ναρκοπέδια τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος παράγοντας καθυστέρησης των ρωσικών δυνάμεων.

Το Τσάσιβ Γιαρ με την κατάληψη του θα δώσει στους Ρώσους πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς τον έλεγχο του βόρειου Ντόνμπας.

Θα είναι πρακτικά αδύνατο για τους Ουκράνους να μπορούν να μεταφέρουν ενισχύσεις σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Τα 60 δισεκατομμύρια $ που θα δώσουν οι Αμερικανοί τις επόμενες ημέρες ο στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, σίγουρα είναι μία σημαντική βοήθεια για το Κίεβο αλλά όπως έχει εξελιχθεί η τακτική κατάσταση στα πεδία των μαχών πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι θεαματικά υπέρ των Ουκρανών.

Οι Ρώσοι προχωρούν την επέκταση τους με αργούς ρυθμούς καταφέρνοντας έτσι να μεταφέρουν τις εφοδιαστικές τους γραμμές και να έχουν πάντα μία «συμπαγή» διάταξη η οποία δεν μπορεί να διασπαστεί με κανένα τρόπο.

Έχουν γίνει πραγματιστές και δεν τους ενδιαφέρει πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να πετύχουν μία καταλυτική νίκη όχι μόνο κατά των Ουκρανών αλλά κυρίως κατά των Δυτικών που τους υποστηρίζουν από πίσω με όπλα, πυρομαχικά, χρήματα αλλά και όπως έχει αποδειχτεί πλέον και με στρατιωτικό προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ