Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, πρότεινε στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να δημιουργηθεί… τεχνητό νησί στην Μεσόγειο και να μεταφερθούν εκεί Παλαιστίνιοι από την Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ίσραελ Κατζ από τις Βρυξέλλες πρότεινε αυτό που το Ισραήλ εμφανίζει τώρα ως «λύση» για την Λωρίδα της Γάζας, με διωγμό των Παλαιστινίων από τον θύλακα, και δεν είναι άλλο από τη μεταφορά τους σε κάτι που θυμίζει τη δική μας… Σπιναλόγκα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με πολλούς να κάνουν λόγο για τεχνητό Αλκατράζ.

Υπενθυμίζεται πως από τις πρώτες εβδομάδες των Ισραηλινών επιχειρήσεων στην Γάζα, μετά την επίθεση της Χαμάς, είχε διαρρεύσει στον Ισραηλινό Τύπο σχέδιο που αναφερόταν πως το απεργάζεται η κυβέρνηση Νετανιάχου και περιλαμβάνει διωγμό των Παλαιστινίων από τον θύλακα.

Μάλιστα κάνει το γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που έφτιαξαν χρήστες και απεικονίζουν το τι είναι αυτό που προτείνει το Ισραήλ.

«Να υπάρξει έκκληση της ΕΕ για εκεχειρία»

Από τη μεριά του ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριάντ αλ-Μάλικι δήλωσε πως αυτό που περιμένει από τους ομολόγους του είναι να καταδικάσουν «τη δήλωση που έκανε ο Νετανιάχου για απόρριψη της λύσης δύο κρατών», καθώς και ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους να ξεκινήσουν να σκέφτονται τις κυρώσεις σε βάρος του και όσων «καταστρέφουν τις ευκαιρίες για λύση δύο κρατών και ειρήνη στη Μέση Ανατολή».

Ο Ριάντ αλ-Μάλικι ζήτησε να υπάρξει έκκληση για εκεχειρία, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα λιγότερο».

«Κάθε μέρα που διστάζουμε, αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται» επισήμανε κάτι το οποίο όπως είπε «δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είναι απαράδεκτο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ