Ένας Ισραηλινός αστυνομικός περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όταν ήρθε αντιμέτωπος με μέλη της Χαμάς τα οποία εισέβαλαν στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου και δολοφονούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Σαγκί Aμπιτμπούλ είναι αστυνομικός και την 7η Οκτωβρίου είχε υπηρεσία στο φεστιβάλ. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ για τις μάχες που έδωσε o ίδιος, είπε: «Υπήρχαν 14 τρομοκράτες μπροστά μου αφού πυροβόλησαν τον φίλο μου, τον Ιλόνα. Ήμουν μόνος μπροστά τους και τους εμπόδισα με το όπλο μου. Ήθελαν να προχωρήσουν, τελικά οπισθοχώρησαν αφού είδαν ότι συνέχισα να τους πολεμώ οπότε γύρισαν πίσω στα σύνορα και πήγαν στις άλλες πόλεις».

Η μέρα εκείνη έχει χαραχτεί στη μνήμη του ως νέο Ολοκαύτωμα και όπως αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι όλα αυτά που ξεκίνησε η Χαμάς δεν διαφέρουν από τον ISIS ή από το Ολοκαύτωμα. Έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς».

Ο Ισραηλινός αστυνομικός, μαζί με τους συναδέλφους του. ελέγχει οδηγούς και επιβάτες των διερχόμενων αυτοκινήτων καθώς ο φόβος στο εσωτερικό του Ισραήλ για θύλακες της Χαμάς είναι υπαρκτός. Ο αστυνομικός εξήγησε πως «είμαστε σε πόλεμο. Πρέπει να καταστρέψουμε την Χαμάς, είναι τρομοκράτες, είναι τρομοκρατική οργάνωση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ