Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή (12/11) ότι επιτρέπουν τις διαδρομές εκκένωσης από τρία νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα, προκειμένου οι άμαχοι να μετακινηθούν στα νότια της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή του, ο Στρατός ανέφερε ότι τα δρομολόγια θα δημιουργηθούν από τα νοσοκομεία al Shifa, Rantisi και Nasser μετά από «επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του ισραηλινού Στρατού προς τους κατοίκους της Γάζας για εκκένωση».

«Ο ισραηλινός Στρατός επιτρέπει τη διέλευση από τα νοσοκομεία Shifa, Rantisi και Nasser στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και άνοιξε μια πρόσθετη δίοδο για να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό να εκκενωθεί προς τα νότια για την ασφάλειά του», ανέφερε.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), μοιράστηκαν αυτήν την εικόνα, δείχνοντας το μονοπάτι από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

Τα στρατεύματα εξασφάλισαν τη δίοδο, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να φεύγουν «με τα πόδια και με ασθενοφόρα», πρόσθεσε.

Το Sky News δεν έχει δει ακόμη κανένα στοιχείο αυτής της ενέργειας.

Ο ισραηλινός Στρατός επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί «πολιτικές δομές συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων» για την «τρομοκρατική δραστηριότητά της».

Η μαχητική ομάδα έχει αρνηθεί αυτή την κατηγορία σε πολλές περιπτώσεις.

Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα παροτρύνει τους ανθρώπους στη βόρεια Γάζα να εκκενώσουν προς τα νότια καθώς συνεχίζονται οι χερσαίες επιχειρήσεις του.

Ωστόσο, περιοχές στο νότο συνέχισαν να δέχονται πολλές επιθέσεις, τις οποίες η Χαμάς ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει πει ότι πλήττει στόχους μαχητών σε όλη την κεντρική και νότια Γάζα επίσης, σκοτώνοντας συχνά αμάχους στη διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ