Στην αντεπίθεση πέρασε το Ισραήλ μετά τον πρωτοφανή αιφνιδιασμό που  υπέστη από τη Χαμάς εχθές με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που έχουν σκοτωθεί ανέρχεται πλέον στους 600 ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα γινόταν λόγος για 400 θύματα. Ο αριθμός των Παλαιστίνιων νεκρών ανέρχεται σε 313, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι

«Σε απάντηση στην επίθεση της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο στο Ισραήλ, το πυροβολικό του IDF έπληξε στόχους στην περιοχή.

Ένα UAV των IDF έπληξε επίσης υποδομές τρομοκρατών της Χεζμπολάχ στην περιοχή του όρους Dov.

Το IDF έχει λάβει προπαρασκευαστικά μέτρα για αυτού του είδους το σενάριο.

Θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε σε όλες τις περιοχές και οποιαδήποτε στιγμή είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών.»

Σε άλλη επιχείρηση η ισραηλινή Αεροπορία ανακοίνωσε:

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη της IAF έπληξαν συγκρότημα που ανήκει στον επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Η IAF συνεχίζει επί του παρόντος να χτυπά τρομοκρατικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Η  IAF έπληξε επίσης δέκα στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς. οι στόχοι εντοπίστηκαν σε πολυώροφα κτίρια που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η ανακοίνωση της ισραηίνής Αεροπορίας.

Παράλληλα, η IAF έπληξε δύο τράπεζες που ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς για χρηματοδότηση τρομοκρατίας, μεταξύ αυτών την Ισλαμική «Εθνική Τράπεζα» που εξυπηρετεί την οργάνωση χρηματοδοτώντας τρομοκρατικές δραστηριότητες και την «Πρώτη Τράπεζα» που ανήκει στην οργάνωση.

Από την πλευρά του οι Ταξιαρχίες Al-Qassam της Χαμάς, ανακοίνωσαν το θάνατο του διοικητή Τάγματος Διαβιβάσεων του ισραηλινού Στρατού όπως ανέφερε το Al Jazeera.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ