Σε νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών προχώρησαν οι Ρώσοι σε πόλεις «κλειδιά» για την εξέλιξη του πολέμου, όπως στην Οδησσό, στο Κριβί Ριχ, στο Κουράκοβο και στο Ντνιπροπετρόβσκ.

Συγκεκριμένα στο Κουράκοβο οι Ρώσοι κατέστρεψαν την σιδηροδρομική γέφυρα διαμέσου της οποίας τα ουκρανικά στρατεύματα λαμβάνουν πυρομαχικά και οπλισμό.

Πλέον η φρουρά της πόλης δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί.

Η γέφυρα καταστράφηκε από μία κατευθυνόμενη βόμβα FAB500.

Το Κουράκοβο, εντάσσεται στο ίδιο πλέγμα άμυνας μαζί με το Βούλενταρ και στέκεται ανάμεσα στις δύο περιφέρειες της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ.

Στο Κριβί Ριχ καταστράφηκε ολοσχερώς το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο και πλέον η ηλεκτροδότηση της κεντρικής Ουκρανίας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα.

Στην Οδησσό χτυπήθηκαν εκ νέου οι ενεργειακές εγκαταστάσεις στα περίχωρά της και συγκεκριμένα στο Ουζάτοβο.

Σοβαρά πλήγματα είπε υπέστησαν και οι ενεργειακές υποδομές στο Ντνίπροπετρόβσκ.

Πλέον τα ρωσικά πλήγματα είναι στοχευμένα και ακριβέστατα. Η Μόσχα ενεργεί βάσει σχεδιασμού και αποσκοπεί στο να μην διαθέτουν το Κίεβο και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επαρκή μεταφορική δυνατότητα και επαρκή ενέργεια για να λειτουργήσουν.

Η Μόσχα, ειδικότερα μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στις 22 Μαρτίου σκέφτεται πολύ πιο «επαγγελματικά» από ότι στο παρελθόν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ