Μαζικό χτύπημα κατά της Κριμαίας επιχείρησαν οι Ουκρανοί σε μια προσπάθεια να στρέψουν και πάλι προς την μεριά τους τα φώτα της παγκόσμιας γνώμης  και να συνεχίσει η Δύση να τους στηρίζει, αλλά “έπεσαν” πάνω στην αεράμυνα της Ρωσίας που έχει ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 36 ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Το υπουργείο δεν διευκρίνισε αν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές εξαιτίας της επίθεσης ενώ αναλυτές ήδη μιλούν για προσπάθεια της ουκρανικής ηγεσίας να επιδείξει κάποιο εντυπωσιακό πλήγμα.

Η Ρωσία ενισχύει συνεχώς την αεράμυνα με εγκατάσταση συστοιχιών κάθε τύπου με σκοπό την δημιουργία μιας πυκνής διαστρωματικής αεράμυνας ιδιαίτερα στην Κριμαία που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο του Κιέβου ενώ έχουν ενσωματωθεί πολλά στοιχεία ηλεκτρονικού πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ