Η κυβέρνηση του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την έγκριση της συμφωνίας σύμφωνα με την οποία θα απελευθερωθούν 50 όμηροι από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια μιας 4ήμερης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στην πατρίδα όλους τους ομήρους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Απόψε, η κυβέρνηση ενέκρινε το περίγραμμα του πρώτου σταδίου επίτευξης αυτού του στόχου, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 50 όμηροι –γυναίκες και παιδιά– θα απελευθερωθούν σε τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει παύση των μαχών.

Η απελευθέρωση κάθε επιπλέον 10 ομήρων θα έχει ως αποτέλεσμα μία επιπλέον ημέρα στην παύση.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, ο Ισραηλινός Στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα συνεχίσουν τον πόλεμο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όλους τους ομήρους, να ολοκληρώσουν την εξάλειψη της Χαμάς και να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει νέα απειλή για το κράτος του Ισραήλ από τη Γάζα».

Η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε 4ήμερη παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα, ανέφερε η μαχητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η ομάδα δήλωσε ότι συμφώνησε να απελευθερώσει περίπου 50 γυναίκες και παιδιά ομήρους από τη Γάζα με αντάλλαγμα το Ισραήλ να απελευθερώσει 150 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ