Σκληρές μάχες  στη Γάζα που φτάνουν γίνονται ακόμη και σώμα με σώμα ανάμεσα σε Ισραηλινούς και άνδρες της Χαμάς, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Αναλύοντας τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού, κάνουν λόγο για κομβικής σημασίας ενέργειες λίγες ώρες αφότου ο Βενιαμίν Νετανιάχου μίλησε για τη δεύτερη φάση του πολέμου.

«Έντονες μάχες λαμβάνουν χώρα σε έδαφος» μεταδίδει ειδικότερα ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή Άλιστερ Μπάνκαλ, σημειώνοντας για μία αξιοσημείωτη αλλαγή της ισραηλινής τακτικής.

Υπήρξε σφοδρή  ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ανδρών της Χαμάς και ισραηλινών στρατιωτών, στα βορειοανατολικά της Γάζας, σημείωσε.

Η ανταλλαγή πυρών έγινε στο ίδιο σημείο που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Sky News, οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις βρίσκονται τώρα σταθερά μέσα στη Γάζα, αντί να υποχωρούν μετά από κάθε εισβολή, όπως έκαναν σε προηγούμενες επιδρομές.

«Πλέον διεξάγουν αποστολές εντός της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας», είπε.

«Έχουν πει στους κατοίκους της πόλης της Γάζας ότι είναι πλέον πεδίο μάχης. Οπότε νομίζω ότι θα περιμένουμε να περάσουν μέσα από τους δρόμους, μέσα από τα σπίτια» σημειώνει ο δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου.

«Θα προσπαθήσουν να επιχειρήσουν και εντός  των υπόγειων σηράγγων όπου πιστεύεται ότι εδρεύουν ανώτεροι διοικητές της Χαμάς», δήλωσε ακόμη ο Μπάνκαλ.

«Θα είναι πολύ δύσκολο. Ο πόλεμος εντός της πόλης είναι το πιο δύσκολο είδος σύρραξης για κάθε στρατό, αλλά επιχειρώντας σε ένα μέρος όπως η Γάζα, όπου η Χαμάς θα έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό, υποθέτει κανείς ότι η οργάνωση δεν θα είναι απροετοίμαστη» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, πιθανότατα θα υπάρχουν πολλές  παγίδες (Booby traps) στους δρόμους και η Χαμάς θα είναι έτοιμη έχοντας στήσει ενέδρες  στους Ισραηλινούς στρατιώτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ