Πληρώνοντας βαρύ «φόρο» αίματος οι Ισραηλινοί απέχουν μόλις ένα οικοδομικό τετράγωνο για να αποκλείσουν την Χαμάς (στην επιφάνεια τουλάχιστον) από τον παραλιακό δρόμο της βόρειας Γάζας.

Φυσικά, το πρόβλημα με την Γάζα είναι πιο περίπλοκο καθώς δεν αρκεί μόνο ο έλεγχος της επιφάνειας της πόλης αλλά και των υπόγειων τούνελ τα οποία είναι πολυάριθμα και τα περισσότερα εξ’ αυτών άγνωστα.

Οι επιχειρήσεις στην βόρεια Γάζα έχουν αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί έχουν χάσει 160 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, με τα 25 από αυτά μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δείγμα του πόσο έχει αυξηθεί η ένταση των συγκρούσεων.

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε η μαρτυρία ενός κατοίκου της Γάζας που κατέφυγε στο νότιο τομέα ο οποίος είπε πως μαζί με τους Ισραηλινούς πολεμούν και Αμερικανοί στρατιώτες!

Όπως είπε στους κατοίκους μίλησε στρατιώτης στα αγγλικά και με αμερικάνικη προφορά φορώντας μάλιστα περιβραχιόνιο με την αμερικανική σημαία.

Η αναφορά είναι ίσως αληθινή, ή έχει μία δόση αλήθειας, καθώς Άραβας υψηλόβαθμος αξιωματούχος μίλησε πρόσφατα στη βρετανική ιστοσελίδα «Middle East Eye» και δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα «πλημμυρίσει» τις σήραγγες της Χαμάς με νευροπαραλυτικό αέριο και χημικά όπλα.

Μάλιστα τόνισε ότι όλα αυτά θα συμβούν υπό την επιτήρηση Αμερικανών κομάντο της «Δύναμης Δέλτα».

Οι δηλώσεις του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, βασίζονταν σε διαρροές από τις ΗΠΑ.

Η χθεσινή ημέρα κόστισε όμως και 20 νεκρούς στους Ισραηλινούς στο μέτωπο του Λιβάνου από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ!

Είναι οι περισσότεροι νεκροί που είχε ο ισραηλινός Στρατός την έναρξη της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ