Πλησιάζει η ώρα της μάχης στο σημείο όπου φέρεται να κρύβεται η ηγεσία της Χαμάς ή έστω μέρος της, στις δαιδαλώδεις σήραγγες της περιοχής. Στο επίκεντρο είναι (και) το νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

Επί του πεδίου, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) λένε ότι η 162η Μεραρχία επιχειρεί πλέον στη «γειτονιά της Χαμάς» στην πόλη της Γάζας, μια περιοχή μερικών τετραγώνων, στην οποία η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση έχει κρίσιμες για την ίδια εγκαταστάσεις. Οι IDF λένε μάλιστα ότι συχνά συγκρούονται με ομάδες τρομοκρατών.

Η συνοικία είναι, πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα και θεωρείται «καρδιά» των πληροφοριών και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Χαμάς. Εκεί, συνεχίζουν οι ισραηλινές πηγές, έγινε ο σχεδιασμός των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στη περιοχή είναι το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης για την αντικατασκοπεία και την αεράμυνα, γραφεία του πολιτικού γραφείου και ένα αστυνομικό τμήμα. Ακόμη, εκεί είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς, εργοστάσια και αποθήκες κατασκευής όπλων, κέντρα διοίκησης, γραφεία διοικητών της Χαμάς και υπόγειες υποδομές.

Επιπλέον και δυνάμεις της ταξιαρχίας πεζικού Givati και άρματα μάχης εδώ και ημέρες έχουν εισέλθει στη συνοικία για να καταστρέψουν τις υποδομές της Χαμάς.

Από την ισραηλινή πλευρά γίνεται λόγος για πάνω από 50 νεκρούς από τη Χαμάς, αλλά και πλούσιο υλικό πληροφοριών, εργοστάσια κατασκευής όπλων και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων που εντόπισαν οι IDF.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ