Νέος κύκλος σφοδρών αεροπορικών βομβαρδισμών από το Ισραήλ σήμερα καθώς αεροσκάφη της ισραηλινής Αεροπορίας ισοπέδωσαν, όπως αναφέρεται  το ισλαμικό  πανεπιστήμιο της Γάζας.

ΟΙ αεροπορικοί βομβαρδισμοί είναι αδιάκοποι και όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές αεροσκάφη σφυροκοπούν και την πόλη Ar Ramal, στη Λωρίδα της Γάζας.  

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ φαίνεται έτοιμη να ανοίξει δεύτερο μέτωπο για τους Παλαιστίνιους στα βόρεια του Ισραήλ, αν και ακόμη περιορίζεται σε αψιμαχίες με τον ισραηλινό Στρατό.

Νωρίτερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συνεργάτες του Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέψευδαν ότι το Τελ Αβίβ είναι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με διαμεσολαβητές από το Κατάρ για την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών που κρατούνται στη Γάζα.

«Το Ισραήλ δεν εμπλέκεται σε καμία διαπραγμάτευση» ξεκαθάρισαν  οι αξιωματούχοι.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πως διαμεσολάβητές του Κατάρ που έκαναν τηλεφωνήματα με τη Χαμάς, επιχειρούν την απελευθέρωση γυναικών και παιδιών από το Ισραήλ που κρατούνται στη Γάζα. Ως αντάλλαγμα, σύμφωνα με το Reuters, δίνουν την απελευθέρωση 36 Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ.

Το Κατάρ διεξάγει τις διαπραγματεύσεις σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Reuters.

«Καμία διαπραγμάτευση» λέει η Χαμάς

«Καμία διαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της Χαμάς, από την Ντόχα του Κατάρ.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση, υπό τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ