Συνεχίζεται η διαδικασία απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς καθώς ο ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πως 14 Ισραηλινοί όμηροι και τρεις ξένοι παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Από τους 14 Ισραηλινούς ομήρους εννέα είναι παιδιά και τέσσερις γυναίκες. Τα 17 άτομα αποτελούν το τρίτο γκρουπ που απελευθερώνεται κατά την τρίτη ημέρας της εκεχειρίας στη Γάζα.

Νωρίτερα, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος είχε απαχθεί στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, «σε απάντηση στις προσπάθειες» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και «την υποστήριξή του στο παλαιστινιακό ζήτημα».

Να σημειωθεί πως το Κρεμλίνο καλεί τακτικά για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, επαναλαμβάνοντας ότι μια διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή απαιτεί τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

Δύο ομάδες ομήρων, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών, έχουν ήδη απελευθερωθεί τις περασμένες δύο ημέρες και μια τρίτη ομάδα απελευθερώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των τρομοκρατών της Χαμάς και του Ισραήλ που τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ