Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού Στρατού (IDF), Ντανιέλ Χάγκαρι, στη βραδινή του ενημέρωση τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Χαμάς έχει χάσει την κυριαρχία της στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «οι κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν την περιοχή ενάντια στις οδηγίες τους, ενώ για να το αποτρέψει αυτό, η Χαμάς λέει ψέματα για το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, την τελευταία ημέρα, οι IDF έχουν εμβαθύνει τις δραστηριότητές τους στον προσφυγικό καταυλισμό Σάτι, ένα από τα προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Χθες έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για επίθεση στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Ελέγξαμε τα συστήματά μας και ανακαλύψαμε για άλλη μια φορά ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη εκτόξευση από τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς διαπράττει έγκλημα πολέμου με τη δράση της σε νοσοκομεία», τόνισε ο Χάγκαρι, σημειώνοντας ότι «τις τελευταίες ώρες δημοσιεύονται ψευδείς ειδήσεις ότι περικυκλώνουμε το νοσοκομείο Σίφα και ότι κάνουμε επιθέσεις. Αυτές είναι ψευδείς αναφορές. Επιτρέπουμε την κανονική πρόσβαση στην είσοδο και την έξοδο στο πίσω μέρος του νοσοκομείου.

Μιλήσαμε σήμερα με το προσωπικό του νοσοκομείου και τους είπαμε ξεκάθαρα – οι IDF δεν επιτίθενται στο νοσοκομείο. Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους ασθενείς και στο ιατρικό προσωπικό και σε όλους τους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να μετακινούνται με ασφάλεια προς τα νότια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ