Σφοδρές μαίνονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία με τις ρωσικές δυνάμεις να τους σφυροκοπούν ειδικότερα στην περιοχή των Ντονετσκ με τον κυρίαρχο του πεδίου να είναι το ρωσικό πυροβολικό.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τις ουκρανικές απώλειες σε Χάρκοβο, Λίμαν , Αντβιίντκα και Μαρίνκα και ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Αποθήκες οπλισμού τεθωρακισμένα αλλά και καταστροφή ολόκληρων μονάδων σε όλη την ζώνη του μετώπου.

Πάνω από 50 οι νεκροί Ουκρανοί στο Λίμαν, ακόμα 200 στο Ντονέτσκ και αναχαίτηση ουκρανικών επιχειρήσεων επίθεσης κατά της Μαρίνκα ενώ οι Ουκρανοί έχασαν και ολόκληρη την διοίκηση ενός τάγματος αλεξιπτωτιστών.

Τα ρωσικά συστήματα πυροβολικού βρίσκονται πανταχού παρόντα και οι Ουκρανοί ακούγοντας τις εντολές του Κιέβου (που δεν μπορεί να αντιδράσει στις αμερικανικές παραινέσεις περί διαρκών αντεπιθέσεων) εκτίθεται, πολεμώντας γενναία μεν αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς οι Ρώσοι δείχνουν πλεόν να έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος.

Πλήρης ενσωμάτωση drone και κυριαρχία στον αέρα δίνουν την ικανότητα εντοπισμού ενώ οι μονάδες του πυροβολικού λαμβάνουν πλέον τα δεδομένα ασύρματα και βάλλουν κατά των Ουκρανών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ