Δραματικές είναι οι ώρες στο νοσοκομείο Al-Shifa της Γάζας όπου ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει το κτίριο, καθώς βρίσκονται σε απόσταση  500 μ. από αυτό, με εκατοντάδες  αμάχους μέσα είτε νοσηλευόμενοι και συγγενείς είτε ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον IDF όμως οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται στο κτίριο είναι στελέχη της Χαμάς οι όποιοι είτε εμφανίζονται ως ιατρικό προσωπικό είτε ως… ασθενείς.

Οι  Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) λένε ότι η 162η Μεραρχία επιχειρεί πλέον στη «γειτονιά της Χαμάς» στην πόλη της Γάζας, μια περιοχή μερικών τετραγώνων, στην οποία η ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση έχει κρίσιμες για την ίδια εγκαταστάσεις. Ο IDF λέει  μάλιστα ότι συχνά συγκρούονται με ομάδες τρομοκρατών.

Η συνοικία είναι, πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα και θεωρείται, από τον IDF ως η «καρδιά» των πληροφοριών και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Χαμάς.

Εκεί, συνεχίζουν οι ισραηλινές πηγές, έγινε ο σχεδιασμός των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Όπως λένε οι Ισραηλινοί στην περιοχή είναι το αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης για την αντικατασκοπεία και την αεράμυνα, γραφεία του πολιτικού γραφείου και ένα αστυνομικό τμήμα. Ακόμη, εκεί είναι το μεγαλύτερο στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς, εργοστάσια και αποθήκες κατασκευής όπλων, κέντρα διοίκησης, γραφεία διοικητών της Χαμάς και υπόγειες υποδομές.

Οι Ισραηλινοί κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τους εγκλωβισμένους στο νοσοκομείο απαγορεύοντάς τους να φύγουν από αυτό ενώ στο ίδιο το κτίριο έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι προμήθειες έχουν εξαντληθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ