Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από την κατάληψη φορτηγού πλοίου με ιρανική σημαία όταν «επιχείρησε να παραβιάσει τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ».

Μία εικόνα δείχνει μαύρο καπνό να προέρχεται από ένα μεγάλο πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, ενώ μια άλλη φαίνεται να δείχνει το ίδιο πλοίο με ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο σε κοντινή απόσταση.

Ο αμερικανικός Στρατός υποστηρίζει ότι έχει δώσει εντολή σε 27 πλοία να επιστρέψουν σε ιρανικά λιμάνια από την έναρξη του αμερικανικού αποκλεισμού εδώ και μια εβδομάδα.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα αναχαιτίσουν ή θα απωθήσουν πλοία που ταξιδεύουν προς ή από τις ακτές του Ιράν, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στην Τεχεράνη εμποδίζοντάς την να επωφεληθεί από τις εξαγωγές πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ