Οι Ρώσοι κατέλαβαν ολοκληρωτικά την λεωφόρο Γιασινοβατόβσκι στη νότια Αβντίιβκα και πλέον προωθούνται προς το κέντρο της πόλης μέσω της λεωφόρου Βουλίτσια Κολόσοβα.

Επί της ουσίας το νότιο τμήμα της πόλης ελέγχεται από τους Ρώσους οι οποίοι μετέφεραν ενισχύσεις για να συνεχιστεί επιτυχώς η προέλασή τους.

Η Αβντίιβκα είναι επιμήκης πόλη και για αυτό τον λόγο οι Ρώσοι μπαίνουν από δύο πλευρές: Από τον Βορά κάνοντας επίθεση στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και από το Νότο, όπου τις προηγούμενες ημέρες κατέλαβαν την βιομηχανική ζώνη.

Το ρωσικό Πυροβολικό και η ρωσική Αεροπορία «σφυροκοπούν» τις θέσεις των Ουκρανών μέσα στην πόλη με εντυπωσιακά μεγάλο όγκο πυρός, καλύπτοντας τις κινήσεις διείσδυσης των ρωσικών δυνάμεων.

Ακόμα και από τους πιο αισιόδοξους Ουκρανούς έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η πόλη να παραμείνει σε ουκρανικό έλεγχο και το μόνο ερώτημα είναι πότε θα περάσει σε ρωσικά χέρια.

Η πόλη δεν έχει το μέγεθος του Μπάκχμουτ και οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλη την ισχύ τους προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες.

Στο εργοστάσιο οπτάνθρακα τις τελευταίες ώρες παρατηρήθηκε υποχώρηση των Ουκρανών προς το εσωτερικό του.

Είναι σαφές πως αδυνατούν να κρατήσου τις θέσεις τους.

Περισσότερες ρωσικές δυνάμεις μπαίνουν στον χώρο του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ρωσικές δυνάμεις στη πόλη του Ντονέτσκ καθώς οι πόλεις πίσω από την Αβντίιβκα δεν είναι οχυρωμένες και έτσι στην πραγματικότητα ετοιμάζονται οι προϋποθέσεις για να εξαπολύσουν μια επακόλουθη επίθεση με στόχο να σπάσουν το κέντρο του ουκρανικού μετώπου στην περιοχή.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ποτέ πριν πολεμικά μέτωπα στην Ουκρανία δεν εξελισσόταν τόσο γρήγορα όσο τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό σημαίνει, ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν πλέον επαρκές προσωπικό και δεν διαθέτουν πυρομαχικά και εξοπλισμό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ