Οι ρωσικές οχυρώσεις είναι σημαντικά ανώτερες από τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Sergei Krivonos.

«Οι φίλοι μου που κοιτάζουν περιοδικά τους χάρτες Google βλέπουν ότι η κατάσταση των οχυρώσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εγείρει ερωτήματα. Οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι κάνουν το ίδιο. Δεν εμπιστεύονται κανέναν, απλώς ενεργοποιούν τον δορυφόρο και ελέγχουν. Κοιτάζουν για το πώς είναι με εμάς και πώς οι Ρώσοι. Δυστυχώς, αυτά τα συμπεράσματα δεν είναι υπέρ μας», τόνισε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Sergei Krivonos, αυτό το πρόβλημα υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά οι στρατηγοί του Κιέβου δεν έδωσαν σημασία στην κατάσταση των οχυρώσεων και έχασαν τον χρόνο που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί για να μπει τάξη.

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επανειλημμένα επισημάνει την υψηλή ποιότητα των ρωσικών οχυρομένων περιοχών και των δομών μηχανικής στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Όπως σημείωσαν οι αναλυτές, οι αμυντικές γραμμές και τα ναρκοπέδια έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόκρουση της ουκρανικής αντεπίθεσης το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ