Την παροδική αστάθεια που επικράτησε εντός της Ρωσίας με την ανταρσία-οπερέτα του Γ.Πριγκόζιν του ισχυρού άνδρα της Wagner επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το Κίεβο αλλά ισχνά αποτελέσματα αφού προσέκρουσε στον τοίχο της ρωσικής Άμυνας.

Οι Ουκρανοί ανέφεραν επιτυχίες στο μέτωπο και την απελευθέρωση ενός χωριού που ήταν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων από το 2014, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται από ρωσικές πηγές.

Την ίδια ώρα όπως ανακοινώθηκε  όλες οι μονάδες της Wagner αναχωρούν από το Ραστόφ με κατεύθυνση προς το Λουγκάνσκ για να ενισχύσουν τις ρωσικές δυνάμεις, κάτι που  ήταν άλλωστε μέρος της συμφωνίας μεταξύ Πριγκόζιν και Λουκασένκο.

Ρωσικό Mil Mi-28 εξουδετερώνει ουκρανικό MRAP

Ο ουκρανικός Στρατός εξαπέλυσε επιθέσεις προς αρκετές κατευθύνσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο

«Μια επίθεση σε αρκετές κατευθύνσεις ταυτόχρονα” ξεκίνησε σήμερα προς τις τοποθεσίες Ορίχοβο-Βασιλίβκα, Μπακχμούτ, Μπογκντανίβκα, Γιαγκιντέ, Κλιτστσιίβκα, Κουρντιουμίβκα», δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μάλιαρ, κάνοντας λόγο για «προώθηση προς όλες τις κατευθύνσεις», η οποία όμως δεν επιβεβαιώνεται από καμιά άλλη πηγή.

Ο ουκρανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν προωθηθεί κοντά στο Μπακχμούτ, ένα από τα σημαντικά σημεία της μάχης στο ανατολικό μέτωπο, και σε μια περιοχή νοτιότερα.

Η Μάλιαρ, γράφοντας στο Telegram, είπε ότι μια επίθεση ξεκίνησε κοντά σε μια ομάδα χωριών που περιβάλλουν το Μπακχμούτ – την πόλη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις της Wagner  τον περασμένο μήνα έπειτα από μάχες μηνών.

«Σε όλους αυτούς τους τομείς, έχουμε σημειώσει πρόοδο», έγραψε η Μάλιαρ η οποία είναι γνωστή για τις αισιόδοξες αναρτήσεις της,

Ο Ολεκσάντερ Ταρνάνσκιι, διοικητής του νοτίου μετώπου, Ταυρία, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «απελευθέρωσαν» μια περιοχή κοντά στην Κρασνοχορίβκα, δυτικά του περιφερειακού κέντρου του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Είπε ότι η περιοχή βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο από τότε που οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το 2014.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, διαβεβαίωσε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλι ότι «η ουκρανική αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται όπως έχει σχεδιαστεί»!

«Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση κατά μήκος της γραμμής του μετώπου. Του είπα για την επίθεση και επιθετικές ενέργειες των μονάδων μας. Τον ενημέρωσα ότι η επιχείρηση προχωρά σύμφωνα με τα σχέδια», δήλωσε ο Ουκρανός στρατηγός, σύμφωνα με ανακοίνωση, χωρίς να πει ποια είναι αυτά τα σχέδια καθώς η ουκρανική επίθεση έχει χάσει πλέον την ορμή της και το μόνο αποτέλεσμα είναι αγώνας παρενόχλησης των ρωσικών δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ