Στα τρία ανέρχονται πλέον τα κατεστραμμένα αμερικανικά άρματα μάχης M1A1 ABRAMS όπως αναφέρουν οι ρωσικές πηγές.

Διασταύρωση της είδησης από ουκρανικές πηγές δεν μπορεί να γίνει καθώς το Κίεβο είναι αμφίβολο εάν θα παραδεχθεί επίσημα την απώλεια αμερικανικών αρμάτων.

Τα δύο άρματα μάχης καταστράφηκαν στην περιοχή του Berdychi της επαρχίας του Ντόνετσκ. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καταστράφηκαν είναι άγνωστες αλλά λέγεται ότι τουλάχιστον ένα από αυτά εβλήθη από RPG ;ακινητοποιήθηκε (λόγω ερπύστριας)  και στη συνέ4χεια ένα drone ανέλαβε την προσβολή του από το πάνω μέρος του άρματος.

Παράλληλα οι ίδιες ρωσικές πληροφορίες αναφέρουν ότι καταστράφηκε και ένα αμερικανικής προέλευσης όχημα διάσπασης ναρκοπεδίων M1150  Assault Breacher Vehicle.

Ρωσικό drone πλήττει ουκρανικό Α/΄Κ πυροβόλο AS-90 βρετανικής προέλευσης

Στο μεταξύ οι Ουκρανοί ενισχύουν πυρετωδώς τη γραμμή άμυνας στα δυτικά καθώς αναμένεται νέα ρωσική επίθεση.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατασκευάζουν ένα «δαιδαλώδες» δίκτυο  ορυγμάτων και υπόγειων οχυρώσεων (έχουμε γυρίσει και επίσημα  πίσω στον Α΄ΠΠ) δυτικά του Μπακχμούτ.

Η νέα γραμμή άμυνας εκτίνεται από το Σλαβιάνσκ στα βόρεια έως την Κονταντίνοφκα αμυντική γραμμή η όποια έχει μήκος περί τα 50 χλμ.

Η διάσπαση και η υπερκέρασή της αναπόφευκτα θα αποτελέσει τη νέα κύρια αποστολή  της ρωσικής επιθετικής αιχμής, δε θα είναι όμως καθόλου εύκολο καθώς για την κατάληψη τέτοιων θέσεων απαιτείται χρόνος και πολύνεκρες μάχες.

Την ίδια ώρα στο μέτωπο της Ζαπορίζια και πιο συγκεκριμένα στο Ρομποτίνο τμήματα της 42ης Μεραρχίας του ρωσικού  Στρατού βομβάρδισαν τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται την περιοχή.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων από τις μάχες της 2ας Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ρωσική ανακοίνωση αυτές ήταν:

1025 στρατιωτικοί

12 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 3 αρμάτων  στην κατεύθυνση του Avdeevsky

17 συστήματα πυροβολικού και ΠΕΠ.

41 ειδικά οχήματα.

143 UAV και drones, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB-2

Σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου “Enklav-N”

Χτυπήθηκε επίσης αποθήκη πολεμικών αεροσκαφών.  Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ καταστράφηκε αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ