Σημαντικές είναι οι πολεμικές εξελίξεις στο Μπάκχμουτ καθώς η ρωσική Ομάδα Wagner πέτυχε να εκκαθαρίσει τις ανατολικές συνοικίες της πόλης Glinyanaya Silikatnaya ενώ κατάφερε να διασπάσει τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές στις νότιες συνοικίες με αποτέλεσμα τώρα οι μάχες να λαμβάνουν χώρα στο νεκροταφείο Mariupol Cemetery και στην λεωφόρο Kotovsky που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

 Αν καταληφθεί το νεκροταφείο τις επόμενες ημέρες οι Ουκρανοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις ανατολικές συνοικίες.

Η εξέλιξη είναι σοβαρή καθώς η ρωσική «λαβίδα» δείχνει να «σφίγγει» ταχύτερα στην πόλη «mega-φρούριο» για την οποία έχουν χυθεί ποτάμια αίματος και από τις δύο πλευρές (με τους Ουκρανούς να έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες που τους αναγκάζουν να επιστρατεύσουν άρον άρον άλλες 200.000 άνδρες).

Εντυπωσιακά πράγματα συμβαίνουν στο μέτωπο της Ζαπορίζια όπου οι Ουκρανοί υποχώρησαν στο Stepnogorsk/Stepnohirsk μετά την κατάληψη του Καμιανσκόγιε.

Οι Ουκρανοί έχει αποδειχτεί πως έχουν ανεπαρκείς δυνάμεις στο μέτωπο αυτό αφού έστελναν συνεχώς ενισχύσεις στο Μπάκχμουτ.

Οι επιλογές τους είναι δύο: Είτε επαναφέρουν δυνάμεις από το Μπάκχμουτ, είτε χάνουν στην Ζαπορίζια.

Και στις δύο περιπτώσεις κερδίζουν οι Ρώσοι.

Στον δρόμο για το Σεβέρσκ, οι Ρώσοι έδωσαν προτεραιότητα στον δρόμο T1302 από το Σολεντάρ προς το Σπίρνε μέχρι την γραμμή αντιπαράθεσης στο Lyssytchansk (WarMonitor). Θέλουν να εξασφαλίσουν την λογιστική υποστήριξη για να πραγματοποιήσουν έφοδο στο Σεβέρσκ.

Στο μέτωπο του Σβάτοβο ο ρωσικός Στρατός ενισχύεις τις θέσεις του στην Kuzemivka στην γραμμή επαφής όπου οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει πολλές φορές να διασπάσουν την ρωσική άμυνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ