Συγκινητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν σήμερα, στις κηδείες των θυμάτων από την συντριβή του ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι, λίγο έξω από το Κίεβο.

Ανάμεσα στα συνολικά 14 θύματα, βρίσκονταν ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο.

Εννέα από τα 14 θύματα στο Μπρόβαρι ήταν επιβάτες του ελικοπτέρου, ενώ τα άλλα πέντε ήταν πολίτες και παιδιά, καθώς το ελικόπτερο συνετρίβη δίπλα από το προαύλιο παιδικού σταθμού.

«Ο πόνος γεμίζει την καρδιά. Η απερίγραπτη θλίψη σκεπάζει την ψυχή. Η Ουκρανία χάνει καθημερινά τους καλύτερους γιους και τις κόρες της.

Σας ευχαριστούμε για το σημαντικό και αξιοπρεπές έργο σας προς όφελος της Ουκρανίας. Είστε για πάντα στις καρδιές μας. Αιωνία η μνήμη σας», ήταν τα λόγια του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που παραβρέθηκε με την σύζυγό του στις κηδείες των θυμάτων στο Μπρόβαρι.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας στο Μπρόβαρι.

«Ζήτησα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές, να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η καταστροφή», ανέφερε ο Ζελένσκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ