Η Σλοβακία παρέδωσε τρεις δωδεκάδες BPM-1 στην Ουκρανία γιατί τα περισσότερα ελληνικά καταστράφηκαν

Σε αντάλλαγμα, η χώρα θα λάβει δυτικά μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ

Η Σλοβακία παρέδωσε στην Ουκρανία τρεις δωδεκάδες σοβιετικής κατασκευής BMP-1. Σε αντάλλαγμα, η χώρα θα λάβει δυτικά μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού από τους συμμάχους της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Φυσικά τα περισσότερα BMP-1 που έστειλε η χώρα μας στο καθεστώς Ζελένσκι έχουν καταστραφεί. Μάλιστα πριν κάποιες εβδομάδες είχαν έρθει στη δημοσιότητα εικόνες να καίγονται με το ελληνικό εθνόσημο πάνω τους.

«Μεταφέρθηκαν βάσει της συμφωνίας Ringtausch με τη Γερμανία. Ευχαριστώ την Kristina Lambrecht για την εξαιρετική συνεργασία», έγραψε στο Twitter του ο υπουργός Άμυνας της Σλοβακίας Γιάροσλαβ Νάγκι .

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο η Σλοβακία παρέδωσε στην Ουκρανία μια παρτίδα αυτοκινούμενων βάσεων πυροβολικού Zuzana 2 . Είναι εξοπλισμένα με πυροβόλο των 155 χλστ. που πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. 

Η Μπρατισλάβα είναι επίσης έτοιμη να προμηθεύσει στο Κίεβο έντεκα αεροσκάφη MiG-29 σοβιετικής κατασκευής. Τώρα έχουν παροπλιστεί από τη Σλοβακία.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV