Στα μέσα Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση προς το Bakhmut μέσω της Ποπάσναγια. Νωρίτερα, μη μπορώντας να αντέξουν την πίεση, τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν από την Ποπάσναγια προς το Bakhmut.

Στη συνέχεια, κάτω από καταιγισμό πυρών πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, το 15ο χωριστό μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού της Ταξιαρχίας έχασε το μισό προσωπικό του μέσα σε λίγες ώρες.

Την 1η Αυγούστου άρχισαν οι μάχες στα προάστια του Bakhmut που μέχρι τότε είχε μετατραπεί σε ισχυρή οχυρωμένη περιοχή.

Μέχρι σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθιά στην άμυνα των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του χωριού Ivangrad έχοντας ξεπεράσει τον ποταμό Bakhmutka, κοντά στο χωριό Opytnoe.

Τώρα οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη από τα νότια, πηγαίνοντας πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Η 58η ουκρανική ταξιαρχία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, πάνω από 50% του προσωπικού της.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, στρατιώτες από το 13ο και το 15ο μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού της ταξιαρχίας στράφηκαν στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με αίτημα να σταλεί επειγόντως βοήθεια, διαφορετικά δεν θα κρατήσουν την πόλη.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, άρχισαν να μεταφέρουν από το Κίεβο την 241η Ταξιαρχία εδαφικής άμυνας στο Bakhmut.

Αυτή αποτελείται από 8 ξεχωριστά τάγματα Εδαφικής Άμυνας. Πρόκειται για τα 130ο, 204ο, 205ο, 206ο, 207ο, 242ο, 243ο, 251ο Τάγμα

Ο ρωσικός στρατός κάλυψε την περιοχή του οικισμού Nevelskoye, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Ντόνετσκ, με μια μαζική επίθεση εμπρηστικών πυρομαχικών 9M22S. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, περίπου δύο δωδεκάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν συνολικά στο Nevelskoye, με αποτέλεσμα να καούν οι θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Στα βίντεο, μπορείτε να δείτε τη στιγμή που η περιοχή του οικισμού καλύπτεται με εμπρηστικά πυρομαχικά. Ο οικισμός Nevelskoe ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό και η γραμμή άμυνας του που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων.

Ωστόσο, δεδομένης της περιοχής που κάλυψαν τα εμπρηστικά πυρομαχικά, οι περισσότερες θέσεις και υπόγεια καταφύγια του ουκρανικού στρατού θα πρέπει να έχουν καταστραφεί.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η χρήση εμπρηστικών πυρομαχικών έχει αποδείξει την υψηλή αποτελεσματικότητά της, καθώς τα τελευταία είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά τόσο κατά των καταφυγίων όσο και κατά του ανθρώπινου δυναμικού και του στρατιωτικού εξοπλισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη την επίθεση που δέχτηκαν οι ουκρανικές θέσεις, Ρώσοι αναλυτές πιστεύουν ότι στο εγγύς μέλλον ο ρωσικός στρατός θα ξεκινήσει επίθεση σε αυτήν την περιοχή.

Στο Nevelskoye επιχειρούν στρατιώτες της 100ης ταξιαρχίας του 1ου σώματος στρατού των δυνάμεων του Ντονέτσκ και δυνάμεις του 11ου συντάγματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής.

Πριν λίγο καιρό οι Ρώσοι κατέλαβαν το προπύργιο των Ουκρανών που κάλυπτε τον οικισμό Nevelskoye, γνωστό ως “Basin”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ