Και τα νέα KamAZ-43269 ρίχνονται στις μάχες στο ουκρανικό μέτωπο

Συνεχείς οι ρωσικές ενισχύσεις σε υλικό και άνδρες

Τεράστια κινητοποίηση παρακολουθείτε τις τελευταίες ώρες σε κατευθύνσεις προς την Ουκρανία, ειδικά στην επαρχία του Χαρκόβου και στην Χερσώνα.

Η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων η οποία κατέληξε χθες στην κατάληψη της πόλης – κλειδί Λίμαν, φέρνει μεγάλα προβλήματα και αναγκάζει τον Πούτιν να ρίξει στη μάχη εκτός από τις εφεδρείες και τα πλέον σύγχρονα ρωσικά επιτεύγματα της πολεμικής βιομηχανίας.

Έτσι, μετά τα πυραυλικά συστήματα, τους Ισκαντέρ και τα αντιεροπορικά Παντσίρ, Δεκάδες ελαφρά τεθωρακισμένα νέας κατασκευής εμφανίστηκαν σε στρατιωτικούς σιδηροδρόμους.

Έτσι τα KamAZ-43269 με οπλισμό ένα πυροβόλο 2Α42 των 30 χλστ., ένα πολυβόλο PKT και έναν αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων AG-30 και ειδικά κατασκευασμένα και για αστικές μάχης βρέθηκαν σε τρένο.

Το περίεργο ότι τα νέα για τη σειριακή παραγωγή αυτου του θωρακισμένου  σε αυτήν την έκδοση έγιναν γνωστά μόλις τον Μάιο. Έχουν περάσει 5 μήνες και τα πρώτα δείγματα φεύγουν για την πρώτη γραμμή.

Το ίδιο γίνεται και με την επιστράτευση που συνεχίζεται απρόσκοπτα με μεταφορές συνεχώς νέων μονάδων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV