Ενεργοποιήθηκε η ρωσική Αεράμυνα στη γέφυρα του Κετρς: Απόπειρα Ουκρανών να κτυπήσουν την γέφυρα!

Κορυφώνεται η αγωνία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: Νέα ουκρανική επίθεση

Επίθεση στην στρατηγική γέφυρα του Κέρτς που ενώνει την Κριμαία  με την ηπειρωτική Ρωσία και που η Ρωσία ε΄χει προειδοποιήσει πως μπορεί να γίνει η απαρχή για τον Γ΄ΠΠ πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι Ουκρανοί σύμφωνα με πληροφορίες.  

Όπως αναφέρεται ουκρανικό UAV εντοπίστηκε πάνω από την περιοχή με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα αντιαεροπορικά μέσα των ρωσικών δυνάμεων που είναι επιφορτισμένα με την προστασία της μήκους 17  χλμ. γέφυρας και κόστους 3,5 δισ. $ που συνδέει το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ρωσίας με την Κριμαία, η οποία ενσωματώθηκε στον ρωσικό εθνικό κορμό το 2014

Όπως επίσης αναφέρεται το UAV των Ουκρανών καταρρίφθηκε. 

Βέβαια κανένα UAV που διαθέτουν οι Ουκρανοί, συμπεριλαμβανομένων και των τουρκικών TB.2 Bayraktar δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια σημαντική ζημιά στην τεράστια αυτή γέφυρα, η οποία για να υποστεί φθορές πρέπει να δεχθεί πολλαπλά πλήγματα είτε από πυραύλους  Harpoon είτε ATACMS από τα συστήματα HIMARS.

Η Ρωσία έχει  καταστήσει σαφές πως εάν το Κίεβο επιχειρήσει να κτυπήσει την γέφυρα του Κερτς τότε η απάντησή της θα είναι ισοπεδωτική, αφού θα πρόκειται για κτύπημα κατά ρωσικού εθνικού εδάφους.

Υπενθυμίζει πως στις 17 Αυγούστου  οι Ουκρανοί απείλησαν  να επιτεθούν  στην γέφυρα του Κερτς:

«Η γέφυρα αυτή είναι παράνομη και η Ουκρανία δεν έδωσε την άδεια για την κατασκευή της. Απειλεί την οικολογία της χερσονήσου και επομένως πρέπει να γκρεμιστεί. Δεν έχει σημασία το πώς: οικειοθελώς ή όχι», έγραψε στο Telegram ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Σημειώνεται πως στις 8 Ιουλίου ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, πρώην ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είχε δηλώσει πως η προσβολή της γέφυρας της Κριμαίας είναι ένας νόμιμος στόχος και μπορεί να καταστραφεί με ένα και μόνο Harpoon, πιθανότατα με αυτούς που μπορούν να πλήξουν και λιμενικές και παράκτιες εγκαταστάσεις όπως οι AGM-84L που πρόσφατα παράγγειλε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ.

«Η Ουκρανία θα μπορούσε να καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στη Μόσχα επιτιθέμενη στην περίφημη γέφυρα του Στενού του Κερτς χρησιμοποιώντας τους πυραύλους Harpoon που παρέλαβε πρόσφατα», είχε πει ο Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η αγωνία στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια καθώς ουκρανικές δυνάμεις αποπειράθηκαν πάλι σήμερα με πλήγματα όλμων να κτυπήσουν τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στην Ευρώπη.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV