Ρωσικές τεθωρακισμένες φάλαγγες προχωρούν προς το Χάρκοβο (βίντεο)

Οι Ουκρανοί παραδίδονται πλέον χωρίς να πολεμούν

Ρωσικές τεθωρακισμένες μονάδες ενισχύουν αδιάκοπα από το πρωί τα ρωσικά στρατεύματα στα βόρεια και ανατολικά του Χάρκοβου. Όλα δείχνουν ότι ο άμεσος επόμενος στόχος είναι τελικά θα είναι το Χάρκοβο και όχι η Οδησσός, λόγω των όσων αναφέραμε χθες:

Κοντά στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού, άμεση γειτνίαση με την Ρωσία, ρωσόφωνοι σε ποσοστό 70%.

Αρματοφορείς σα να πηγαίνουν σε παρέλαση, μεταφέρουν ρωσικά άρματα μάχης προς το Χάρκοβο ένδειξη ότι η αντίσταση έχει καμφθεί παντού και ότι δεν υπάρχουν ουκρανικές δυνάμεις για να σταματήσουν την προέλαση.

Οι Ρώσοι μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της περιφέρειας του Λουγκάνσκ συνέχισαν τις επιχειρήσεις και κατέλαβαν τις περιοχές Grigorovka, Serebryanka, Dronovka και Verkhnokamyanske.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν κανονικά και οι δυνάμεις μαζί με τον Στρατό του Λουγκάνσκ θα συνδράμουν τις δυνάμεις του Ντονέτσκ .

“Ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα βρίσκονται στα σύνορα του Λουγκάνσκ, η δημοκρατία δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Για να μηδενιστεί ο κίνδυνος, οι Ουκρανοί πρέπει να μετακινηθούν τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας” ανέφεραν στρατιωτικές πηγές του Λουγκάνσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα, μαζί με μονάδες της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, προχώρησαν προς το Seversk κατά μήκος της δεξιάς (νότιας) όχθης του Seversky Donets από την πλευρά της Belogorovka.

Νωρίτερα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή Belogorovka και ύψωσαν τη σημαία της Ρωσίας και το λάβαρο της Νίκης στην πόλη.

Το τελευταίο έδαφος στο οποίο προσπάθησαν να οχυρωθούν τα ουκρανικά στρατεύματα ήταν η Μπελογκορόβκα. Πριν από λίγους μήνες, τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να καταλάβουν αυτόν τον οικισμό θέτοντας τον υπό τον έλεγχό τους. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Χτες όμως, οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση για την εξάλειψη ουκρανικών ενόπλων σχηματισμών στην Belogorοvka και τα περίχωρά της από τις ανατολικές και νότιες κατευθύνσεις.

Ως αποτέλεσμα, ο οικισμός, που βρίσκεται κοντά στο Lisichansk, καταλήφθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επέδειξε την έπαρση της ρωσικής σημαίας και το λάβαρο της Νίκης επί της διοίκησης της Belogorovka. Προηγουμένως, ένα κοντάρι σημαίας με ύφασμα στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας είχε γκρεμιστεί.

Αφού ύψωσαν τα πανό, οι Ρώσοι στρατιώτες πήγαν στο τοπικό μνημείο, όπου τίμησαν τη μνήμη των κατοίκων της Belogorovka, που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση του Donbass κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο ρωσικός στρατός μας προελαύνει προς το Seversk, ωθώντας σε άτακτη υποχώρηση τις ουκρανικές δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV