Ρώσος πολιτικός:«10 δεύτερα αρκούν για να κάψουν οι Kinzhal τη Φινλανδία-Για τις ΗΠΑ έχουμε Sarmat»

Σκληρές δηλώσεις μετά την απόφαση της Φινλανδίας να ζητήσει ένταξη στο ΝΑΤΟ

«Πάγωσε» το Ελσίνκι, όχι από τις συνήθεις στην περιοχή πολικές θερμοκρασίες, αλλά από τις νέες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και αρχηγού του ρωσικού εθνικιστικού κόμματος “Rodina”, Αλεξέι Ζουραβλιοφ.

«Μπορούμε να κάνουμε πυρηνική στάχτη τη Φινλανδία σε 20 δεύτερα ή ακόμη και σε 10», ήταν η δήλωση-“φωτιά” του θερμόαιμου Ρώσου πολιτικού και μάλιστα on camera.

Σε παρέμβασή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση και σχολιάζοντας την επικείμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ είπε:

«Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε ο στόχος μας είναι απολύτως νόμιμος – να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Αυτό είναι λογικό.

Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν το κράτος μας, ωραία: εδώ είναι ο πύραυλος Sarmat [Satan-2] για εσάς και θα γίνετε πυρηνική στάχτη εάν πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να υπάρχει.

Και η Φινλανδία λέει ότι είναι ένα με τις ΗΠΑ. Λοιπόν, μπείτε στη σειρά. Οι Φινλανδοί γενικά θα πρέπει να είναι ευγνώμονες στη Ρωσία για την ύπαρξη του κράτους τους, για το γεγονός ότι η Φινλανδία υπάρχει ως χώρα. Στα σύνορα της Φινλανδίας δεν θα έχουμε στρατηγικά όπλα, αλλά κλάσης Kinzhal, που μπορούν να φτάσουν στη Φινλανδία σε 20 δευτερόλεπτα ή ακόμα και σε 10 δευτερόλεπτα.

Αν μέχρι στιγμής δεν είχαμε προβλέψει πιθανές εχθροπραξίες από την πλευρά της Φινλανδίας, τότε τώρα είναι πολύ πιθανές. Και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, χωρίς αμφιβολία.

Η Φινλανδία υποκινείται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Οι Φινλανδοί δεν έχουν τίποτα να μοιραστούν μαζί μας. Λαμβάνουν περισσότερο από το 90% φυσικό αέριο, ξυλεία και πολλά άλλα από εμάς. Ποιος χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να πολεμήσει; Οι Φινλανδοί; Δεν φοβούνται ότι η Ρωσία θα τους επιθετεί. Φυσικά, αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα τους αναγκάσουν να το κάνουν.

Όπως ανάγκασαν την Ουκρανία να το κάνει, προσπαθούν να αναγκάσουν την Πολωνία και τη Ρουμανία. Και, όπως φαίνεται στην πράξη, τα καταφέρνουν. Είναι αδύνατο να πούμε ότι η Φινλανδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα συμπεριφερθεί απέναντί ​​μας όπως πριν – αυτό δεν θα συμβεί. Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις.

Αντέχουμε για πολύ καιρό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα».

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV