Ουκρανία: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών τη νύχτα στην Οδησσό (βίντεο)

Ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις

Ένα μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σημειώθηκε το βράδυ στην Οδησσό, πόλη που βρίσκεται στα νότια της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ ακούστηκαν τέσσερις ισχυρές εκρήξεις με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως οφείλονται σε ισάριθμες πυραυλικές επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, πυρκαγιά ξέσπασε σε εμπορικό κατάστημα καθώς και σε άλλα σημεία στην πόλη εξαιτίας της επίθεσης. Οι ουκρανικές αρχές επί του παρόντος δεν έχουν αναφερθεί αν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από τις επιθέσεις.

Στις αρχές του Απριλίου, είχε δεχθεί επίθεση χώρος αποθήκευσης και διυλιστήριο καυσίμων στην περιοχή, αλλά έπειτα υπήρχε σχετική ηρεμία καθώς ο ρωσικός στρατός δεν εξαπέλυε επιθέσεις στην περιοχή. Αυτό άλλαξε την περασμένη εβδομάδα με τις επιθέσεις έκτοτε να έχουν ενταθεί.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα τη Δευτέρα, τόσο η Οδησσός όσο και ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο στόχαστρο των ρωσικών πυρών ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος «φυγαδεύτηκε» σε καταφύγιο μαζί με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV