Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν ουκρανική κορβέτα στα ανοιχτά της Οδησσού

Σημαντικά πλήγματα κατά θέσεων των Ουκρανών κατέγραψαν για ακόμη μια μέρα οι ρωσικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν μια ουκρανική κορβέτα στην περιοχή της Οδησσού.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας εκτοξεύτηκαν από ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν το διοικητήριο μιας ουκρανικής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας στην περιοχή Pyatikhatka στην περιοχής Kharkov και το κέντρο επικοινωνιών του στρατιωτικού αεροδρομίου Chervonoglinskoye στην περιοχή ​.

Επίσης, καταστράφηκε μια κορβέτα κλάσης 1241 του Ουκρανικού Ναυτικού στην περιοχή της Οδησσού», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας, σύμφωνα με το RIA.

Η ουκρανική κορβέτα κλάσης Project 1241 Molniya αναφέρεται ως πυραυλάκατο σύμφωνα με τη ρωσική ορολογία, αλλά θεωρείται κορβέτα από το ΝΑΤΟ.

Η συγκεκριμένη κορβέτα μετέφερε τέσσερις πυραύλους κατά πλοίων, που ήταν ικανοί να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για πλοία μεγαλύτερης κατηγορίας.

Επίσης καταστράφηκαν, δύο ουκρανικά βομβαρδιστικά Su-24 και ένα ελικόπτερο Mi-24 στο Φιδονήσι.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται μόνο σε στρατιωτικές υποδομές και ουκρανικά στρατεύματα και έχουν ήδη μειώσει πάρα πολύ το μαχητικό δυναμικό των Ουκρανών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV