Αιχμές για την στάση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο θέμα της Ουκρανίας αφήνει ο πρώην στρατιώτης του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και γεωπολιτικός αναλυτής Brian Berletic σε συνέντευξη του στο RT. 

Τονίζει ότι οι ΗΠΑ, μέσω της πολιτικής περικύκλωσης της Ρωσίας και του πραξικοπήματος στο Κίεβο που χρηματοδοτήθηκε από αυτήν το 2014, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι η κατάσταση έχει πλέον κλιμακωθεί σε τέτοιο επικίνδυνο βαθμό.

«Ολόκληρη η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέτρεψαν την εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας το 2014 ήταν προς το συμφέρον της Ουάσιγκτον. Η Ουάσιγκτον ακολούθησε ανοιχτά μια πολιτική περικύκλωσης και περιορισμού της Ρωσίας και δημιούργησε απειλές για την ασφάλεια σε όλη την περιφέρεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζει στη συνέντευξη ο Μπερλέτικ.

Δηλώνει επίσης ότι οι πολιτικοί των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την κλιμάκωση στην Ουκρανία αφού εν μέρει χρηματοδοτούνται από αμυντικές εταιρείες που βγάζουν χρήματα από τον πόλεμο. Ο πόλεμος βοηθά επίσης στην προώθηση της ατζέντας των ΗΠΑ, γι’ αυτό και γίνονται τα πάντα για να συνεχίσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά και να τορπιλίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα έβαλαν την Ουκρανία να το κάνει αυτό. Τα τελευταία 8 χρόνια τούς έβαλαν σε μια σκόπιμη πορεία σύγκρουσης με την Ρωσία και πιστεύω ότι αποσκοπούν πλήρως στο να κάνουν την Ουκρανία να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, μέχρι όλα να έχουν δαπανηθεί, κάθε σταγόνα αίματος που μπορεί να χυθεί να έχει χυθεί…».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ