Μαριούπολη: Εκκαθαρίστηκε το σύνολο της πόλης πλην του εργοστασίου μεταλλουργίας

Τα τελευταία στελέχη του Τάγματος Αζόφ ξεμένουν από πυρομαχικά

Το 80% του αστικού ιστού της Μαριούπολη θεωρείται πλέον πλήρως εκκαθαρισμένο και απομένει η βιομηχανική ζώνη του εργοστασίου μεταλλουργίας, η οποία θεωρείται ότι θα εκκαθαριστεί πολύ σύντομα.

Εκεί έχουν αποκλειστεί 3.000 μέλη του Τάγματος Αζοφ, οι τελευταίοι επιζόντες από την σφοδρή επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Ήδη έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις στα πυρομαχικά καθώς δεν έχουν κανέναν τρόπο για να ανεφοδιαστούν και σύντομα θα περιέλθουν στο δίλημμα να παραδοθούν ή να εξοντωθούν.

Το εργοστάσιο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές αλλά οι Ρώσοι θα ήθελαν να μην καταστραφεί ολοσχερώς και να παραδοθούν τα υπόλοιπα στελέχη του Τάγματος Αζόφ.

Αν όμως αυτό δεν γίνει τότε θα το ισοπεδώσουν για να αποφύγουν απώλειες.

H πόλη έχει μετατραπεί σε ερείπια και σε αυτό η ευθύνη του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι είναι τεράστια.

Όλοι γνώριζαν από την Κυριακή ότι η πόλη έχει χαθεί για το Κίεβο και η Ρωσία προσέφερε κατάπαυση του πυρός για να φύγει με ασφάλεια ο πληθυσμός της πόλης αλλά ο Ζελένσκι αρνήθηκε αν και γνώριζε ότι αυτό θα σήμαινε την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης.

Προφανώς αυτό ήθελε γιατί ξέρει ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να την ανοικοδομήσουν μετά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV