ΗΠΑ: Σε φιάσκο εξελίχθηκε η πρόσφατη δοκιμή του διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III

Η πρόσφατη δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III, της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) κατέληξε σε φιάσκο. 

Η αρμόδια Διοίκηση Global Strike Command της Αεροπορίας των ΗΠΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία διευκρίνισε ότι η διαδικασία εκτόξευσης αντιμετώπισε πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει και εν τέλει να ακυρωθεί.

Συγκεκριμένα, η USAF αναφέρει ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Minuteman III δεν ήταν εξοπλισμένος με πολεμική κεφαλή, ωστόσο όταν προέκυψαν συγκεκριμένα προβλήματα πριν την εκτόξευση του, βάσει πρωτοκόλλων ασφαλείας, η δοκιμή ακυρώθηκε. Η σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι οι συνθήκες και τα αίτια για τα προβλήματα στην εκτόξευση βρίσκονται υπό διερεύνηση και εύλογα δεν δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV