Ρωσικό μαχητικό Su-27 αναχαίτισε γαλλικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα (βίντεο)

H Γαλλία συνεχίζει να προκαλεί την Ρωσία, καθώς απέστειλε μαχητικά Mirage-2000 στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με αποτέλεσμα την ρωσική αντίδραση.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, η Γαλλία συνεχίζει να προκαλεί, στέλνοντας αεροσκάφη της στη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει τα γαλλικά αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία κατευθύνονταν προς τα σύνορα της Ρωσίας.

«Ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τους δύο Mirage-2000 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας και ένα C-135, τα οποία συνόδευσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», επισημαίνει ο ρωσικός στρατός.

Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ έχουν εντείνει τις δραστηριότητές του κοντά στα ρωσικά σύνορα από το τέλος του 2020,

Μόνο χτες, Τρίτη, τουλάχιστον τέσσερα ξένα αεροσκάφη προσπάθησαν να πλησιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι τέτοιες συχνές πτήσεις από αμερικανικά και άλλα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της χώρας ενέχουν κίνδυνο κλιμάκωσης της έντασης.

Το 2020, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας εντόπισε περίπου 2.900 μαχητικά αεροσκάφη και 1.100 κατασκοπευτικά αεροπλάνα που πλησίασαν τα σύνορα της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV