Βόρειο Ιράκ: Αγνοούνται 9 άνδρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων - Τους επιτέθηκαν Κούρδοι αντάρτες!

Δεν υπάρχει κανένα νέο ακόμη,  από την ομάδα ειδικών επιχειρήσεων  που αποτελείτο από 9 στρατιώτες και που προσγειώθηκαν στην περιοχή Qela Bêdewê στην περιοχή  Zap στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ  με ελικόπτερο.

Μάλιστα ο  ο τουρκικός στρατός αναγκάστηκε να ζητήσει  βοήθεια από τις δυνάμεις της Πεσμέργκα στην περιοχή για να φτάσει στη μονάδα στρατιωτών που δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν στους στρατιώτες μόλις προσγειώθηκαν στην περιοχή με ελικόπτερα το πρωί και υπήρξαν έντονες συγκρούσεις.

Την ίδια ώρα και ενώ το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας  ανακοίνωσε τον πρώτο στρατιώτη που έχασε τη ζωή του κατά την εισβολή του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ, οι Κούρδοι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) ανέφεραν στα μέσα ενημέρωσης ότι 19 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το κουρδικό Rûdaw υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις στις περιοχές Ζεντούρα και Ντεράρε της Μετίνα καθώς και στις περιοχές Μαμρέσο και Μερβάνος του Αβασίν και στο Ζαπ.

Στις περιοχές Ζεντούρα και Ντεράρε σκοτώθηκαν 11 Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

Ενώ στην περιοχή Μερβάνος και Αβασίν σκοτώθηκαν 6 στρατιιώτες και άλλοι 2 στο Ζαπ.

Μιλώντας στον Rûdaw, ο διευθυντής της πόλης Κανιμασί,  Σερμπέστ Σαμπρί, δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες εγκαταστάθηκαν στο λόφο Κεστέ, 8 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Κατά την τουρκική εισβολή, οι περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν βομβαρδίστηκαν τόσο από το πυροβολικό όσο και από εναέριες δυνάμεις.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV