Στις πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, εν μέσω έντασης στο Ντονμπάς, απάντησε η Μόσχα. 

Σύμφωνα με την Έλενα Πανίνα, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, «ένα τέτοιο βήμα θα επιδείνωνε την κατάσταση στο Ντονμπάς».

«Δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος οι Αμερικανοί» και συνέχισε: «Υπάρχουν ήδη προηγούμενα στη Μαύρη Θάλασσα, αρκεί να θυμηθούμε την πανικοβλητή αντίδραση του πληρώματος του αμερικανικού καταστροφικού Ντόναλντ Κουκ στην προσέγγιση του ρωσικού Su-24 τον Απρίλιο του 2014. Πιθανώς, θα ήταν καλύτερο για τους ίδιους τους Αμερικανούς να μην μας προκαλέσουν», δήλωσε η Πανίνα.

CNN: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αποστολή πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τις επόμενες εβδομάδες, σε ένδειξη συμπαράστασης στην Ουκρανία καθώς η Μόσχα συγκεντρώνει στρατό στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ στο CNN.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί συχνά στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων τη δεδομένη χρονική στιγμή θα έστελνε ένα συγκεκριμένο μήνυμα στη Μόσχα, ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να ειδοποιήσουν για την πρόθεση τους να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ, που δίνει στην Τουρκία τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου.

Σε ετοιμότητα ρωσικά βομβαρδιστικά 

Ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Κιργιζιστάν τέθηκαν σε αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας με βολές κατά πραγματικών στόχων στο πεδίο βολής του Kurgan, έχοντας σαφή προσανατολισμό σε πιθανές εναέριες επιχειρήσεις.

Τα πληρώματα των βομβαρδιστικών αεροσκαφών της ρωσικής αεροπορικής βάσης στο Κιργιζιστάν, πήραν «φωτιά» στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού δεξιοτήτων με την ονομασία ”Aviadarts 2021.”

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εκτόξευσαν πυραύλους αέρος-εδάφους κατά χερσαίων στόχων σε ένα ειδικό πεδίο βολής στην περιοχή Kurgan. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι Ρώσοι πιλότοι εκτόξευσαν δύο τύπους πυραύλων, αέρος-εδάφους μικρού βεληνεκούς και πυραύλους σχεδιασμένους για να καταστρέφουν ιδιαίτερα ισχυρά καταφύγια.

Επιπλέον, Ρώσοι πιλότοι εξασκήθηκαν στην ρίψη ισχυρότατων βομβών 250 και 500 κιλών, καθώς και σε ειδικές πτήσεις, εξουδετέρωσης των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό πόλεμο. Οι αποστολές των ρωσικών βομβαρδιστικών πραγματοποιήθηκε από διάφορους υψομέτρου, α. υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων και β. υψόμετρο όχι μεγαλύτερο από 300 μέτρα.

Για την προετοιμασία των Ρώσων πιλότων προετοιμάστηκαν  30 ειδικοί επίγειοι στόχοι στην περιοχή του πεδίου βολής στο Kurgan. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ