Η Άγκυρα δήλωσε ότι θα στείλει στρατό Ναγκόρνο-Καραμπάχ

H Άγκυρα είναι έτοιμη να στείλει στρατιώτες και να παράσχει στρατιωτική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε o Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. 

Σε σχετική ερώτηση τι θα συμβεί εφόσον προκύψει σχετικό αίτημα από το Αζερμπαϊτζάν απάντησε:

«Από την πρώτη μέρα των εχθροπραξιών, ο πρόεδρος μας έχει ήδη περιγράψει τη θέση του. Η Τουρκία δεν θα διστάσει, και ο πρόεδρός μας σίγουρα δεν θα διστάσει»

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έλαβαν μέρος αφού ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι δεν βλέπει πιθανότητα διπλωματικής λύσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία έχει δηλώσει την αλληλεγγύη της στο Αζερμπαϊτζάν και κατηγορεί την Αρμενία για κατοχή αζέρικων εδαφών.

Ο Οκτάι, στην σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, κατηγόρησε την Ομάδα του Μινσκ του ΟΑΣΕ (Γαλλία, Ρωσία, ΗΠΑ) ότι προσπαθεί να αφήσει δίχως λύση το ζήτημα και ότι στηρίζει την Αρμενία, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά.

Την κατάσταση στο Καραμπάχ συζήτησαν τηλεφωνικά σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Αζέρος ομόλογός του Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV