Αλ-Σίσι: «Οι αιγυπτιακές δυνάμεις θα επέμβουν γρήγορα και αποφασιστικά στην Λιβύη»

«Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις θα εισέλθουν στην Λιβύη υπό την ηγεσία των τοπικών φυλών και με την λιβυκή σημαία».

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους ηγέτες των φυλών της (ανατολικής) Λιβύης, οι οποίοι βρίσκονται από εχθές στο Κάιρο, για διαβουλεύσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία.

Μετά την συνάντησή του με το συμβούλιο των φυλών ο αλ-Σισι δήλωσε ότι "οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αλλάξουν την στρατιωτική κατάσταση στην Λιβύη γρήγορα και αποφασιστικά."

«Καλούμε όλους τους Λίβύους στο δυτικό τμήμα της χώρας να μας δώσουν μια ευκαιρία για μια ειρηνική λύση. Δεν πρόκειται όμως να σταθούμε αδρανείς εάν διαβούν τις κόκκινες γραμμές μας», τόνισε με έμφαση ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Ως «κόκκινες» γραμμές ο αλ-Σίσι έχει κατ΄επανάληψη τονίσει ότι θεωρεί την Σύρτη και την αλ-Τζούφρα, στόχους της επίθεσης που ετοιμάζουν από κώνου Άγκυρα και Τρίπολη.  

Από την πλευρά τους οι ηγέτες της συμμαχίας των φυλών δήλωσαν, ότι δεν φοβούνται καμία ξένη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα, γιατί γνωρίζουν ότι η Αίγυπτος είναι μαζί τους,, αποκαλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία ως «δύναμη κατοχής της δυτικής Λιβύης».

Τέλος εξουσιοδότησαν, όπως είπαν, τον αιγυπτιακό Στρατό, να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τρίπολης δήλωσε ότι η ομιλία του Αιγύπτιου προέδρου είναι μια επανάληψη παλαιότερων δηλώσεων και οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάφωρη παραβίαση των εσωτερικών υποθέσεων της Λιβύης.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV