Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν και εξουδετέρωσαν δύο σκάφη του ουκρανικού ναυτικού τα οποία προσπάθησαν να επιχειρήσουν σαμποτάζ κατά τους Ρώσους ενώ για την ουκρανική πλευρά ήταν σκάφη έρευνας και διάσωσης.

Το χτύπημα έγινε σε ουκρανικά ύδατα και υπάρχουν τραυματίες, όπως δήλωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολέκσι Κουλέμπα.

«Ο εχθρός εξαπέλυσε επιθέσεις σε δύο σκάφη της ναυτικής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης που εκτελούσαν ανθρωπιστική αποστολή μέσα στον ουκρανικό θαλάσσιο διάδρομο», έγραψε στο Telegram, αναφερόμενος σε μια θαλάσσια οδό στη Μαύρη Θάλασσα που χρησιμοποιείται για να καταπλέουν πλοία σε ρουμανικά λιμάνια.

«Δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης από σκάφη του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού», πρόσθεσε ο Κουλέμπα.

Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι ανέφεραν ότι τα σκάφη μετέφεραν στρατιώτες πλήρως εξοπλισμένους, με όπλα.

Πεζοναύτες και άνδρες από τις ειδικές δυνάμεις στάλθηκαν από το Κίεβο για να πλήξουν ρωσικές θέσεις στην Κριμαία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ